על התואר
MA בממשל ורעיון מדיני: מטרת התכנית לתואר שני במחלקה לממשל ומחשבה מדינית היא להעמיק את הידע של הסטודנטים בתחומי התפתחות הרעיון המדיני, פילוסופיה, מדיניות מודרנית ומושגי יסוד פוליטיים. במסגרת תחום זה מתמקדים בנושאים כגון: צדק, חרות, שוויון, מהות המדינה והמחויבות המדינית. כמו כן, ילמדו תחומי משנה של פוליטיקה רגיונאלית (פוליטיקה ישראלית, פוליטיקה מזרח-תיכונית, פוליטיקה אירופאית, מזרח אסיה, אפריקה, אמל"ט ואזורים אחרים), וכן נושאים כגון: מפלגות, קבוצות אינטרס, סוציאליזציה פוליטית, גיוס פוליטי, בחירות, שיטות בחירות, משטרים דמוקרטיים, נשיאותיים ופרלמנטריים.
התואר מעניק מוסמך במדעי המדינה עם התמחות בממשל ורעיון מדיני. במסגרת התואר תיכתב עבודת גמר מחקרית – תזה.
התואר הינו בהתאמה אישית. מיד עם הקבלה לתואר יצוות מנחה זמני לכל סטודנט/ית. יילמדו 4 קורסי חובה בהיקף 16 שש"ס, וניתן לבחור קורסים בהיקף 12 שש"ס לפי תחומי העניין והמלצת המנחה, מבין כלל הקורסים הנלמדים בבית הספר למדעי המדינה.
MA ביחסים בינלאומיים: מסלול זה יעמיק את היכרות התלמידים עם תחומי העניין של המחלקה הכוללים תיאוריות ביחסים בינלאומיים ומדיניות חוץ וביטחון. הלמידה מועשרת על ידי סמינרים וקורסים אינטראקטיביים. במסגרת הלימודים התלמיד/ה יכתוב תזה.
התואר מעניק מוסמך במדעי המדינה עם התמחות ביחסים בינלאומיים.
מיד עם תחילת הלימודים יצוות מנחה זמני לכל סטודנט/ית חדשה/ה. התואר הינו בהתאמה אישית. יילמדו 4 קורסי חובה בהיקף של 16 שש"ס, וניתן לבחור קורסים בהיקף 12 שש"ס לפי תחומי העניין והנחיצות, מבין כלל הקורסים הנלמדים בבית הספר למדעי המדינה.
MPA במנהל ומדיניות ציבורית: תחום המנהל והמדיניות הציבורית מתמקד בממשק שבין פוליטיקה, קביעה ועיצוב מדיניות ציבורית וניתוח המערכת הארגונית הציבורית במדינה המודרנית. בנוסף לחקר סוגיות עיצוב וקביעת מדיניות ציבורית, עוסק התחום במדעי הניהול, תוך הדגשת הקשרים בין תהליכים ומוסדות פוליטיים לבין פעילות ארגונית. בין הנושאים שיילמדו: מדיניות ציבורית, משפט מנהלי, ביקורת ציבורית ופנימית, משפט ציבורי, כלכלה פוליטית, התנהגות ארגונית, וניהול משאבי אנוש, תקצוב ציבורי ועוד.
התואר מעניק MPA במנהל ומדיניות ציבורית. במסגרת התואר תיכתב עבודת גמר מחקרית – תזה.
מיד עם הקבלה לתואר יצוות מנחה זמני לכל סטודנט/ית. התואר הינו בהתאמה אישית. יילמדו 5 קורסי הליבה הנדרשים לשם ההסמכה של ה-MPA, וניתן לבחור קורסים בהיקף 8 שש"ס לפי תחומי העניין והמלצת המנחה, מבין כלל הקורסים הנלמדים בבית הספר למדעי המדינה.
התואר מתבצע באמצעות אוניברסיטת חיפה
אוניברסיטת חיפה נוסדה בשנת 1972 וייעודה המרכזי הוא לקיים מחקר והוראה אקדמית מצטיינים.
אנחנו, באוניברסיטת חיפה, מאמינים שפריצות דרך מדעיות, מחייבות שבירה של הכללים הקיימים ונסמכות על חשיבה יצירתית וביקורתית.
אוניברסיטת חיפה משקיעה משאבים עצומים במחקר חוצה תחומים ודיסציפלינות ויוצרת אגב כך "ענני" ידע חדשים, התואמים את הסביבה הדינאמית של המאה ה-21.
אוניברסיטת חיפה היא אוניברסיטת המחקר הגדולה בצפון. ככזו, היא איננה "מגדל שן", כי אם מוסד המגלם בגאווה את המרקם החברתי בו הוא מתקיים, באמצעות שורה ארוכה של שיתופי פעולה חוץ ופנים מוסדיים ופעילויות חברתיות מגוונות.
אוניברסיטת חיפה מצטיינת בתחומים רבים והיא מהמובילות בישראל בתחומים כמו מדעי הרוח, מדעי החברה, משפטים, רווחה ובריאות , מדעי טבע, חינוך וניהול.
האוניברסיטה נבחרה על ידי המועצה להשכלה גבוהה להוביל את המחקר בישראל בתחומי מדעי הים וחינוך בחברת המידע.
תנאי קבלה
מועמדים לקבלה תלמידים בעלי תואר ראשון אשר:
א. ציונם הממוצע הסופי במדעי המדינה, או בתחום מקביל בלימודי התואר הראשון, הינו 85 לפחות, וציונם בחוג השני לתואר בוגר לא יפחת מ-76. קבלת מועמדים בעלי ממוצע 76 בתחום מדעי המדינה תיבחן ע"י וועדת קבלה חוגית.
ב. מועמד שלמד במוסדות לימוד קודמים ששפת ההוראה בהם אינה עברית, חייב לעמוד בבחינת ידע בעברית ברמה הנדרשת ע"י האוניברסיטה כתנאי לקבלתו.
כמו כן יהיו מועמדים לקבלה בעלי תואר ראשון שלא למדו מדעי המדינה או תחום מקביל בלימודי התואר הראשון ואשר:
א. ציונם הממוצע בכל לימודי התואר הראשון הינו 85 לפחות, ולא פחות מ 76 בכל חוג.
ב. למדו קורס השלמה "מבוא למדע המדינה" בציון ממוצע משוקלל של 80 לפחות.
ג. מועמד שלמד במוסדות לימוד קודמים ששפת ההוראה בהם אינה עברית, חייב לעמוד בבחינת ידע בעברית ברמה הנדרשת ע"י האוניברסיטה כתנאי לקבלתו.
שכר לימוד
שכר לימוד אוניברסיטאי בהתאם למל"ג אשר ישולם ישירות למוסד האקדמי וכן מלגות מיוחדות לחברי הסתדרות של עד 2,000 ש"ח לתואר.
המגלות יינתנו באופן הבא:
- מלגה מטעם ההסתדרות – תינתן לכל חבר הסתדרות הלומד בתוכנית שצבר ותק של שנה ומעלה כחבר הסתדרות במעמד הגשת המלגה. המלגה תשולם בשתי פעימות בסך של 1,000 ש"ח כל פעימה ועד 2,000 ש"ח לתואר. המלגה תוענק במהלך כל סמסטר שני ובהתאם להגשת בקשות תקינות למלגה במועד בידי הסטודנט. כל זאת בהתאם לתקנון התוכנית.
סטודנטים שירשמו לתוכנית יקבלו במהלך סמסטר ב' פנייה המסדירה את אופן הגשת הבקשה למלגה.
במהלך הסמסטר השני ללימודים, ישלח אליך למייל / לנייד קישור להגשת בקשה למלגה לשנת הלימודים. עליך להיכנס לקישור, למלא פרטים אישיים ולצרף אישור ניהול חשבון בנק / צילום צ'ק מבוטל. שימו לב – יש להכין את המסמכים מבעוד מועדלאחר בדיקת הנתונים ע"י ההסתדרות תישלח אליך למייל הודעה "הבקשה למלגה אושרה בהצלחה".
בתום הסמסטר השני, יופקדו בחשבונך 1,000 ש"ח מטעם ההסתדרות, עבור השנה הנוכחית (בכפוף להגשת בקשה למלגה במועד, בהתאם לתקנון).שימו לב: הבקשה למלגה בתוקף עבור שני סמסטרים בלבד. יש להגיש בקשה נוספת באותו האופן עבור כל שנה נוספת.במהלך הסמסטר השני ללימודים, ישלח אליך למייל / לנייד קישור להגשת בקשה למלגה לשנת הלימודים. - מלגה מטעם מוסד הלימודים – תשולם בתום כל סמסטר ב' בשתי פעימות בסך של 1000 ש"ח כל פעימה ועד 2,000 ש"ח לתואר.
- מלגה מטעם קרן ידע – עמיתי קרן ידע רשאים להגיש בקשה למלגה נוספת (עבור תואר שני) עד לגובה של 8,000 ש"ח. לבדיקת זכאות ולהגשת בקשה למלגה לחצו כאן
שכר הלימוד אינו כולל קורסי הכנה, קורסי אנגלית, מכינה ואגרות אגודת סטודנטים.
פתיחת המסלול מותנת ברישום מינימלי של מספר סטודנטים הנדרש לפתיחה של כיתה או מסלול מיוחד לחברי ההסתדרות במוסד האקדמי. במקרה שלא יירשמו מינימום סטודנטים, מסלול זה לא ייפתח והנרשם לא יוכל ללמוד במוסד האקדמי במסגרת התוכנית.
פרטים והרשמה
אז מה עלי לעשות כדי להירשם?
- ללחוץ על כפתור בדיקה ואישור זכאות, במידה ונמצאת זכאי.ת ישלח לך למייל אישור זכאות.
- את האישור יש לשלוח למוסד האקדמי במעמד הרישום לתואר (לטובת שיוך ל'תוכנית לומדים ומתקדמים מבית ההסתדרות' לצורך קבלת המלגה)
אשת קשר:
נועה אברהם נחום אברהם
מייל: nnachum@univ.haifa.ac.il
משרד: 4004א', בניין מדרגה
טלפון: 04-8240561
בלחיצה על כפתור "בדיקה ואישור זכאות" הנך מאשר להסתדרות להעביר את פרטיך למוסד הלימודים שבחרת לצורך מעקב אחר הליכי הרישום
יום פתוח
התחברו מכל מקום ליום הפתוח בזום של אוניברסיטת חיפה, שיתקיים בתאריכים 18-17.2.2025.
זוהי הזדמנות מצוינת להכיר את המסלולים האקדמיים המגוונים ולהיחשף להזדמנויות חדשות – כל זאת בשיתוף התוכנית "לומדים ומתקדמים".
בואו לעשות עוד צעד לקריירה הבאה שלכם! 🚀
לפרטים נוספים והרשמה למפגשי הזום>>